w

Frittstående Mini (1. - 2. klasse)

Dette er et tilbud til barn i 1. - 2. klasse (født 2011 - 2012). I frittstående utfører turnerne et synkront program til musikk. Programmet inneholder rytmer, dans og turnelementer.

Ledige plasser
31.08.201715:14 Julie Abelsen

Frittstående er den tredje øvelsen innen troppsgymnastikk sammen med trampett og tumbling. I utgangspunktet er dette et tilbud til konkurransegymnastene våre, men tilbudene for de mindre barna skal være med å legge grunnlaget for å kunne konkurrere i dette senere når de når denne alderen.


De yngste utøverne gjennomfører program som i større grad inneholder dans og rytmer, sammenlignet med de eldre gymnastene som i tillegg må utøve vanskeelementer med høyere nivå. Vanskelighetsgraden og krav i utførelsene øker med alderen. De minste vil også trene på trampett og tumbling på sine treninger - dette er svært god grunntrening for å kunne utøve andre turn- og frittståendeelementer. Derfor vil treningene for de to yngste gruppene være lik treningene for de som går på Turnskolepartiene, men med litt mer fokus på rytmer og matteøvelser.I frittstående utfører gymnastene et felles program i gruppe, uten apparater til musikk. Det er krav om at det skal være takt og temposkifte i musikken. Programmet skal inneholde gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, par- eller gruppeløft).

Det skal også inneholde akrobatiske elementer (for eksempel hjul,håndstående, stift, araber, flikkflakk, salto). Det skal legges vekt på dynamikk i utførelsen av elementene og programmet skal inneholde formasjonsendringer, forflytninger og tempovekslinger. Frittståendeprogrammet utføres på et teppe som er 14 x 18 meter og 3,5 cm tykt.

For frittstående 1. - 2. klasse, 3. - 4. klasse og rekrutt (5. - 7. klasse) stiller klubben med 1 hovedtrener, 2 trenere og 4 hjelpetrenere. For gruppen utgjør dette ca. 5 barn pr. voksen.

For frittstående junior og senior stiller klubben med 2 av våre hovedtrenere. 
Konkurransegruppene er forbeholdt utøvere på et gitt nivå som har tidligere erfaring med frittstående.  

Vi tilbyr følgende partier:

  • Frittstående 1. - 2. klasse/Mini TeamGym
  • Frittstående 1. - 2. klasse/Mini TeamGym
  • Frittstående Rekrutt
  • Frittstående Junior konkurransegruppe
  • Frittstående Senior konkurransegruppe

Treningstid og sted for turnåret 2017/2018 kommer i slutten av August når vi har fått tildelt treningstid fra Bodø Kommune. Vi kan ikke garantere for at det blir samme sted/tidspunkt som tidligere.

 

google map