w

Frittstående Minirekrutt (3. - 4. klasse)

Dette er et tilbud til barn i 3. - 4. klasse (født 2009 - 2010). I frittstående utfører turnerne et synkront program til musikk. Programmet inneholder rytmer, dans og turnelementer.

Ledige plasser
31.08.201716:00 Julie Abelsen

Frittstående er den tredje øvelsen innen troppsgymnastikk sammen med trampett og tumbling. I utgangspunktet er dette et tilbud til konkurransegymnastene våre, men tilbudene for de mindre barna skal være med å legge grunnlaget for å kunne konkurrere i dette senere når de når denne alderen.

I frittstående utfører gymnastene et felles program i gruppe, uten apparater til musikk. Det er krav om at det skal være takt og temposkifte i musikken. Programmet skal inneholde gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, par- eller gruppeløft).

Det skal også inneholde akrobatiske elementer (for eksempel hjul,håndstående, stift, araber, flikkflakk, salto). Det skal legges vekt på dynamikk i utførelsen av elementene og programmet skal inneholde formasjonsendringer, forflytninger og tempovekslinger. Frittståendeprogrammet utføres på et teppe som er 14 x 18 meter og 3,5 cm tykt.

De yngste utøverne gjennomfører program som i større grad inneholder dans og rytmer, sammenlignet med de eldre gymnastene som i tillegg må utøve vanskeelementer med høyere nivå. Vanskelighetsgraden og krav i utførelsene øker med alderen. De minste vil også trene på trampett og tumbling på sine treninger - dette er svært god grunntrening for å kunne utøve andre turn- og frittståendeelementer. Derfor vil treningene for de to yngste gruppene være lik treningene for de som går på Turnskolepartiene, men med litt mer fokus på rytmer og matteøvelser.

For frittstående 1. - 2. klasse, 3. - 4. klasse og rekrutt (5. - 7. klasse) stiller klubben med 1 hovedtrener, 2 trenere og 4 hjelpetrenere. For gruppen utgjør dette ca. 5 barn pr. voksen.

For frittstående junior og senior stiller klubben med 2 av våre hovedtrenere. 
Konkurransegruppene er forbeholdt utøvere på et gitt nivå som har tidligere erfaring med frittstående.  

Vi tilbyr følgende partier:

  • Frittstående 1. - 2. klasse/Mini TeamGym
  • Frittstående 1. - 2. klasse/Mini TeamGym
  • Frittstående Rekrutt
  • Frittstående Junior konkurransegruppe
  • Frittstående Senior konkurransegruppe

Treningstid og sted for turnåret 2017/2018 kommer i slutten av August når vi har fått tildelt treningstid fra Bodø Kommune. Vi kan ikke garantere for at det blir samme sted/tidspunkt som tidligere.

google map