w

Frittstående rekrutt/junior (5. - 9. klasse)

Dette er et tilbud til barn fra 5.- 9. klasse (født 2004 - 2008). I frittstående utfører gymnastene et felles program i gruppe, uten apparater til musikk. Det er krav om at det skal være takt og temposkifte i musikken. Programmet skal inneholde gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, par- eller gruppeløft).

Ledige plasser
Meld på
16.05.201807:06 Julie Abelsen

Frittstående er den tredje øvelsen innen troppsgymnastikk sammen med trampett og tumbling. Fra 5. klasse er barna gamle nok til å konkurrere i denne grenen. 

I frittstående utfører gymnastene et felles program i gruppe, uten apparater, til musikk. Det er krav om at det skal være takt og temposkifte i musikken. Programmet skal inneholde gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, par- eller gruppeløft). Det skal også inneholde akrobatiske elementer (for eksempel hjul,håndstående, stift, araber, flikkflakk, salto). Det skal legges vekt på dynamikk i utførelsen av elementene og programmet skal inneholde formasjonsendringer, forflytninger og tempovekslinger. Frittståendeprogrammet utføres på et teppe som er 14 x 18 meter og 3,5 cm tykt.

På treningene er fokus på vanskeelementer på matte, rytmer og programøving. 

For frittstående rekrutt/junior stiller klubben med 1 hovedtrener.


Konkurransegruppene er forbeholdt utøvere som har erfaring med turn fra tidligere.  

Vi tilbyr følgende partier:

  • Frittstående 1. - 2. klasse
  • Frittstående 1. - 2. klasse
  • Frittstående Rekrutt/Junior konkurransegruppe
  • Frittstående Senior konkurransegruppe
Treningstider 2018/2019

Frittstående konkurransegruppe rekrutt/junior: Tirsdag 20:30 - 21:30, Stordalshallen

*Satsningsgrad på partiet vurderes fra år til år.

Tusen takk til våre sponsorer!