Bli kjent med Bodø

En pulserende by i hjertet av opplevelsesregionen Salten. Dette kan dere finne på.

Velkommen til Bodø

Du vil ikke finne en mer imponerende innflyging enn den du ser gjennom flyvinduet før landing i Bodø. En levende by i med smellvakker natur på alle kanter: fjorder, fjell, isbreer, en fantastisk kystlinje og klart korallgrønt vann så langt øyet kan se. Bodø er en kompakt by og en inngangsport til et unikt utvalg av fantastiske arktiske opplevelser. Med naturressursene rundt oss kan vi tilby opplevelser i verdensklasse, de fleste med base i byen eller bare en kort buss- eller båttur unna.

Med beliggenhet like nord for polarsirkelen har Bodø et spektakulært lys hele året. Om vinteren og høsten vil du se det mystiske blå som lyser opp den mørke polarnatten, og det magiske og forlokkende nordlyset. Om sommeren trollbinder midnattssolen oss alle. Midnattssolen er i Bodø mellom 4. juni - 10. juli, og med det som bakteppe for arrangementet garanterer vi uforglemmelige opplevelser.

Bodø by er et urbant lyspunkt midt i den vakre naturen. Byen er kjent for sin rike og kulturelle scene, og for å være et knutepunkt i nord. Bodø er Nordlands fylkeshovedstad, og et naturlig utgangspunkt for å oppleve resten av Nord-Norge. Her finner du Bodø Lufthavn og Nordlandsbanens nordlige endestasjon, i tillegg til at Hurtigruten har anløp av byen. For å komme seg rundt i resten av Salten er bil, hurtigbåt og buss gode alternativer.

 

Utflukter og opplevelser i Bodø

Har dere litt tid til overs før eller etter arrangementet, anbefaler vi å ta gymnastene med ut for å oppleve den spektakulære nordnorske naturen. 

RIB-tur til Saltstraumen - verdens sterkeste malstrøm

Det spektakulære naturfenomenet ligger like utenfor Bodø, og det går daglige turer fra sentrum. Book tur med Explore Salten eller Stella Polaris. Det kan være lurt å booke god tid i forveien. Disse aktørene kan også ta dere med på andre spennende utflukter til havs og til lands.

Fjelltur til Keiservarden

Dra på tur til Bodøs byfjell, Keiservarden. Herfra får dere 360-graders utsikt over byen og naturen rundt. Turen opp tar 45-60 minutter. Det er et fantastisk sted for å oppleve midnattssolen.
> Les mer og se turbeskrivelse

Besøk den røde stranda Mjelle

Selv om Bodø ligger nord for polarsirkelen finner du kritthvite "sydhavsstrender" som perler på en snor langs hele nordsiden av byen. Mjelle er en av favorittene til Bodøværingene. Stranda kjennetegnes av de røde sandkornene som ofte er å se.
> Les mer og se turbeskrivelse

Ta en utflukt til idylliske Kjerringøy

Det naturskjønne stedet ligger like utenfor Bodø. I dette kompakte og smellvakre landskapet finner du alt fra blankskurte fjell og skinnende hvite sandstrender, til aktive jordbruksbygder og ikke minst det historiske Kjerringøy Handelssted – et av landets aller viktigste bygningskulturminner og det helhetlig best bevarte anlegget av denne typen i Nord-Norge. Stedet har vært innspillingssted til det folkekjære programmet "Hver gang vi møtes" de siste to sesongene.
> Les mer om Kjerringøy

 

Flere tips til opplevelser og ting å gjøre i Bodø finner du hos Visit Bodø.

Tommy Andreassen
Saltstraumen
Karoline O.A. Pettersen
Keiservarden
SL Media
Saltstraumen