w

Akrobatikk Rekrutt/Junior Nivå 2

Ønsker du mer utfordring og høyere vanskelighetsgrad?

Få plasser igjen
Meld på
01.08.201713:13 Liss Marie Jakobsen

Hva er akrobatikk?

Vår gren innenfor akrobatikk innebærer parøvelser og løft. Målet er å sette sammen og øve inn oppvisningsshow som skal utføres på juleshow, vårshow og turnstevner. Programmet skal være underholdende for publikum og utføres til musikk. Det er ulike nivå i forhold til gymnastenes alder og fysiske utvikling. Felles for alle gruppene er mye grunntrening for å øke styrke og koordinative egenskaper, som er viktige for å kunne utføre vanskeligre øvelser etter hvert. Vi jobber mye sammen i par og det er derfor viktig å jobbe med miljøet for å skape et godt samhold i gruppa.

Treningene inneholder både dans, koordinasjon og ulike gymnastikkøvelser. Etter hvert som utøverne blir eldre og sterkere i kroppen, øker vi vanskelighetsgraden og jobber mer med akrobatiske øvelser som ulike løft og kast.

Når flytter jeg over til Nivå 2?

Dersom du allerede har drevet med akrobatikk, og føler at du trenger mer utfordring og utvikling kan det være på tide å flytte over til denne gruppen. Her jobber jentene med akrobatikk på høyere vanskelighetsgrad, og gode basisferdigheter og grunnleggende turnferdigheter bør derfor ligge til grunn for å delta på denne troppen.

Du bør også kunne utføre de samme akrobatiske løft med flere partnere, og det anbefales at du og din(e) partner(e) behersker følgende grunnleggende akrobatiske løft:

  • Fly
  • Sitt
  • Heng

Disse løftene vil være utgangspunktet for alle andre øvelser det jobbes med på dette nivået.

I tillegg bør følgende grunnleggende turnferdigheter beherskes individuelt:

  • Rulle
  • Håndstående
  • Hjul

Treningstider 2019/2020:
Akrobatikk rekrutt/junior Nivå 2: 20:00 - 21:30 i Stordalshallen (Få plasser igjen)