Frittstående Junior/Senior

I frittstående utfører gymnastene et felles program i gruppe, uten apparater til musikk. Det er krav om at det skal være takt og temposkifte i musikken. Programmet skal inneholde gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, par- eller gruppeløft).

Konkurransegruppe
01.05.201914:51 Julie Abelsen

Frittstående er den tredje øvelsen innen troppsgymnastikk sammen med trampett og tumbling. Fra 5. klasse er barna gamle nok til å konkurrere i disse grenene. 

I frittstående utfører gymnastene et felles program i gruppe, uten apparater, til musikk. Det er krav om at det skal være takt og temposkifte i musikken. Programmet skal inneholde gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, par- eller gruppeløft). Det skal også inneholde akrobatiske elementer (for eksempel hjul,håndstående, stift, araber, flikkflakk, salto). Det skal legges vekt på dynamikk i utførelsen av elementene og programmet skal inneholde formasjonsendringer, forflytninger og tempovekslinger. Frittståendeprogrammet utføres på et teppe som er 14 x 18 meter og 3,5 cm tykt.

På treningene er fokus på vanskeelementer på matte, rytmer og programøving. 

Dette er gruppen for våre eldste konkurransegymnaster.

Når anbefales overflytting til konkurransegruppe?
Konkurransegruppen er forbeholdt utøvere som har god erfaring med turn fra tidligere, og det er en stor fordel dersom du også driver med trampett og tumbling ettersom elementer fra disse apparatene også vil være viktig å beherske på frittstående. Troppsgymnastikk som gren består av disse tre øvelsene sammen (trampett, tubling og frittstående), og i konkurranser er det derfor nødvendig å være kjent med og beherske alle apparater. Les mer om dette HER.

Konkurransegruppen er forbeholdt dem som ønsker å trene målrettet og spesifikt mot konkurranser i troppsgymnastikk. 

For å delta på konkurransegruppen anbefales det at gymnasten behersker følgende vanskeelementer på matte:

  • Håndstående (i stødig og kontrollert form)
  • Araber-flikkflakk og/eller araber-backflip på matte
  • Stift og/eller forlengs salto på matte
  • Strekkhopp 360-graders vending
  • Føllehopp 360-graders vending

Treningstider 2020/2021

Torsdag 19.30 - 21.00 i Stordalshallen (hovedinngang)

, click to open in lightbox