w

Frittstående Minirekrutt (3. - 4. klasse)

Dette er et tilbud til barn i 3. - 4. klasse (født 2010 - 2011). I frittstående utfører turnerne et synkront program til musikk. Programmet inneholder rytmer, dans og turnelementer.

Meld på
31.08.201716:00 Julie Abelsen

Frittstående er den tredje øvelsen innen troppsgymnastikk sammen med trampett og tumbling. I utgangspunktet er dette et tilbud til konkurransegymnastene våre, men tilbudene for de mindre barna skal være med å legge grunnlaget for å kunne konkurrere i dette senere når de når denne alderen.

I frittstående utfører gymnastene et felles program i gruppe, uten apparater til musikk. Det er krav om at det skal være takt og temposkifte i musikken. Programmet skal inneholde gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, par- eller gruppeløft). Det skal også inneholde akrobatiske elementer (for eksempel hjul,håndstående, stift, araber, flikkflakk, salto). Det skal legges vekt på dynamikk i utførelsen av elementene og programmet skal inneholde formasjonsendringer, forflytninger og tempovekslinger. Frittståendeprogrammet utføres på et teppe som er 14 x 18 meter og 3,5 cm tykt.


De yngste utøverne gjennomfører program som i større grad inneholder dans og rytmer, sammenlignet med de eldre gymnastene som i tillegg må utøve vanskeelementer med høyere nivå. Vanskelighetsgraden og krav i utførelsene øker med alderen. Fokus på treningene er rytmer, dans og matteøvelser. 

Treningstider 2019/2020:

Frittstående 3. - 4. klasse: Tirsdag 17:30 - 18:30