Corona - reiser og eventuell risiko for smittespredning

I forbindelse med reiser og smittespredning tar vi noen forhåndsregler fremover.

Fylkeskommunen følger situasjonen rundt utbruddet av Coronaviruset daglig. Fylkeskommunen forholder seg til og følger rådene som helsemyndighetene til enhver tid gir.
Bodø gym og turn forholder seg også til smitteoverlegen i Bodø kommune, og retningslinjene til Norges Idrettsforbund.

I forbindelse med at svært mange internasjonale idrettsarrangement har blitt flyttet eller avlyst på grunn av frykt for Coronasmitte har Idrettsforbundet fått henvendelser fra utøvere og idrettsorganisasjoner om hvordan de skal forholde seg til denne situasjonen. NIF følger råd fra Folkehelseinstituttet (FIH) og reiseråd fra Utenriksdepartementet (UD) i forbindelse med reiser til utlandet og idrettsbesøk fra andre land.

Klubben vil gjøre rutinemessig risikovurdering av eventuelle utenlandsreiser, basert på Utenriksdepartementets reiseråd.

Vi minner om at det viktigste forebyggende tiltaket for smitte er god håndhygiene.På treningene fremover vil det være antibac tilgjengelg ved inngang og utgang. Vi ber om at alle bruker dette både før og etter trening.Følgende råd gis til de som har vært på reise:    

Hvis du har kommet hjem fra et område med vedvarende smittespredning i løpet av de siste 14 dagene, og du får symptomer på luftveisinfeksjon (feber, hoste, brystsmerter eller pustevansker), ber vi deg straks holde deg innendørs og unngå nærkontakt med andre mennesker samt ringe fastlegen eller legevakta og fortelle om din reise og dine symptomer.


Oppdatert informasjon om coronaviruset finner dere her:

Klubben henviser også til Bodø kommune sine hjemmesider -  www.bodo.kommune.no - for oppdatert informasjon samt kontaktinformasjon ved bekymring og eventuell mistanke.