Vi avslutter turnåret

Kjære alle turnere, foreldre, trenere, støttemedlemmer og heiagjeng.

Dette turnåret har blitt alt annet enn hva vi hadde sett for oss. Vi hadde mange planer og mye morsomt som vi så frem til; Nordnorsk mesterskap i tropp, Norgesmesterskap i tropp, Barnekretsturnstevnet og Eurogym. Alt har vært avlyst som følge av COVID19. I uka som var skulle vi normalt sett arrangert Vårshow som avslutning på dette turnåret, og alle turnerne skulle fått medaljer for sin innsats i løpet av året.

Mange har jobbet hardt og mye, og vi skjønner veldig godt at flere har blitt både skuffet og lei seg for at ting ikke gikk som planlagt. Det har vi trenere og styret også kjent på.

I dag (7.mai) kom beskjeden fra regjeringen om at Idrettshaller åpner igjen, og det er gledelig å se at samfunnet sakte men sikkert kommer tilbake til normalen. Selv om hallene er åpne og det nå er lov med organisert idrett i grupper på 20, er det likevel strenge smittevernsregler som må overholdes. Turn er en idrett med mye fysisk kontakt og apparater som krever desinfisering som gjør det svært vanskelig å gjennomføre aktivitet innenfor reglene. Derfor er det med tungt hjerte at styret nå har bestemt at vi må avslutte turnsesongen uten flere treninger.

Dette har ikke vært en enkel avgjørelse å ta, men slik situasjonen er nå, er det det eneste rette.

Grunner er blant annet at vi ikke kan gjennomføre aktivitet med sikring ettersom det er brudd på 1-metersregelen. Det samme gjelder akrobatikk som innebærer mye fysisk kontakt. Mye av utstyret vårt har ikke glatte overflater (blant annet matter og skummadrasser) og lar seg derfor ikke vaske med såpe, vann og antibac, noe som kreves for at vi skal kunne bruke det. Vi har også for lite trener- og hallkapasitet til å kunne tilby trening for alle våre breddegrupper med kun 20 barn og en trener i hallen samtidig, og i tillegg rekke over vasking som følger med.

Vi håper og tror at den positive utviklingen fortsetter slik at vi i fellesskap kan se frem til en tilnærmet normal oppstart til høsten. Dersom det i løpet av våren og sommeren blir mulig å gjennomføre turntreninger, vil vi starte forsiktig opp og prioritere trening for våre konkurranseutøvere. Vi må prøve oss frem og bruke tid på å planlegge høsten slik at vi er forberedt med gode smittevernsrutiner til det blir mulig å starte opp.

Vi vil åpne for forhåndspåmelding til neste turnsesong i løpet av sommeren, og håper så inderlig at vi ser dere alle igjen da når vi er sikre på at det er trygt å turne og være sammen igjen. Vi annonserer her på Facebook når påmeldingen åpner.

Alle som skulle hatt kors og tegn i forbindelse med barnekretsturnstevnet vil få dette selv om stevnet ikke blir. Og alle våre turnere vil få vårshow-medaljen sin for årets innsats ved oppstart til høsten!

Tusen takk for all tålmodighet og forståelse i denne tiden, og tusen takk for laginnsats og samhold i året som har vært! Vi har virkelig de flotteste og godeste turnerne og foreldrene som finnes!

For de av dere som ønsker å trene hjemme, så har vi laget en side for hjemmetrening på nettsiden vår. Her finner dere litt ulike øvelser J

Vi håper alle holder seg friske, og ønsker dere en fin sommer ❤️

 

Hilsen alle oss i Bodø gym og turn.