w

Trampett & tumbling ordinær gruppe Nivå 2

Dette er et tilbud til barn/ ungdom fra 5. - 10. klasse (født fra 2004 - 2009). Vi jobber mye med grunntrening på disse treningene for å styrke gymnastene på hovedapparatene. Her deles utøverne inn i grupper, hvor de rullerer på stasjoner.

Meld på
16.09.201715:52 Julie Abelsen

Stasjonene inneholder ulike apparater og øvelser. Det vil være både trampett- og tumblingstasjoner, men også stasjoner hvor vi jobber med grunnøvelser, fiksering og styrke, som er viktig for å gjøre det bedre på hovedapparatene. Stasjonsrulleringen øker også aktivitetsnivået i gruppa, og alle får vært innom flest mulig områder i løpet av en trening

  Når gymnastene fordeles i grupper på de ulike stasjonene, deles de etter alder. På denne måten kan vi tilpasse utfordringer og behov basert på fysisk og mental utvikling.

  Trampett

  Trampett er en «mini-trampoline» med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp og sats utfører akrobatiske elementer i luften før de lander på tykke dynematter.

  Innen troppsgymnastikk er trampett et apparat/øvelse hvor gymnastene utfører 3 akrobatiske serier til musikk. Seriene skal utføres i strøm (lik avstand mellom hver gymnast). Seriene skal inneholde variasjon i rotasjonsretningene (om tverraksen/salto og lengdeaksen/skru), virtuositet og progresjon i vanskelighet.

  Tumbling

  I tumbling utfører gymnastene 3 akrobatiske serier til musikk. Seriene skal utføres i strøm (lik avstand mellom hver gymnast). Seriene skal inneholde variasjon i rotasjonsretningene (om tverraksen/salto og lengdeaksen/skru), virtousitet og progresjon i vanskelighet. I en serie skal hver gymnast utføre tre eller flere momenter etter hverandre. Tumbling er en 13-15 meter lang oppbygd bane med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp utfører akrobatiske elementer og lander på matter i enden av banen.

  På treningene er det 1 hovedtrener, 3 - 5  trenere og 3 - 7 hjelpetrenere (avhengig av str. på gruppa). For gruppen utgjør dette ca. en voksen pr. 5. - 6. barn

  Vi tilbyr to ulike grupper; Rekrutt (5. - 6. klasse) og Junior (fra 7. klasse)

  Når velger jeg å flytte opp til Nivå 2?

  Dersom du allerede har prøvd deg på ordinær gruppe tidligere og ønsker mer utfordringer, er Nivå 2-gruppen et godt valg. Denne gruppen passer for de som ønsker mer utvikling, men er usikker på om konkurransegruppa er riktig valg. På denne gruppa kan du få samme oppfølging som på konkurransegruppa, men du trenger ikke å ha mål og ambisjoner om å delta på alle koknkurransene i løpet av turnåret. For å flytte opp til denne gruppa anbefales det at du behersker, eller er veldig nært å beherske, følgende elementer:

  • Håndstående-rulle
  • Hjul
  • Araber-flikkflakk og/eller araber-backflip
  • stift
  • piquert salto
  • strak salto med 180-graders skru (halvskru)
  • overslag på hest

  Treningstider 2019/2020:

  Onsdag 20:30 - 21:30 Stordalshallen