Akrobatikk Rekrutt/Junior konkurranse (fra 5.klasse)

Dette er konkurransegruppen innen akrobatikk.

Hva er akrobatikk?

Vår gren innenfor akrobatikk innebærer parøvelser og løft. Målet er å sette sammen og øve inn oppvisningsshow som skal utføres på juleshow, vårshow og turnstevner. Programmet skal være underholdende for publikum og utføres til musikk. Det er ulike nivå i forhold til gymnastenes alder og fysiske utvikling. Felles for alle gruppene er mye grunntrening for å øke styrke og koordinative egenskaper, som er viktige for å kunne utføre vanskeligre øvelser etter hvert. Vi jobber mye sammen i par og det er derfor viktig å jobbe med miljøet for å skape et godt samhold i gruppa.

Treningene inneholder både dans, koordinasjon og ulike gymnastikkøvelser. Etter hvert som utøverne blir eldre og sterkere i kroppen, øker vi vanskelighetsgraden og jobber mer med akrobatiske øvelser som ulike løft og kast.

Når flytter jeg over til konkurransegruppe?

Denne gruppen er forbeholdt utøvere som har god erfaring med akrobatikk fra tidligere, og som ønsker å satse og konkurrere. Her jobber jentene med akrobatikk på høyere vanskelighetsgrad, og gode basisferdigheter og grunnleggende turnferdigheter bør derfor ligge til grunn for å delta på denne troppen.

Du bør også kunne utføre de samme akrobatiske løft med flere partnere, og det anbefales at du og din(e) partner(e) behersker følgende grunnleggende akrobatiske løft godt:

  • Fly
  • Sitt
  • Heng

Disse løftene vil være utgangspunktet for alle andre øvelser det jobbes med på dette nivået.

I tillegg bør følgende grunnleggende turnferdigheter beherskes individuelt:

  • Rulle
  • Håndstående
  • Hjul

Treningstider 2022/2023:

Torsdag 20.00 - 21.30 i Stordalshallen (benytt hovedinngang)